Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Directionati 2% din impozitul pe venit catre Alpinet

Bookmark and Share
Conform Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să directioneze doi la sută din impozitul pe veniturile obtinute în anul precedent către o organizatie non profit.

Lucruri importante de retinut:

 • Directionarea nu va costa nimic
 • Daca nu directionati acesti 2% catre un ONG, suma respectiva ramane in bugetul Statului
 • Data pana la care trebuie trimise formularele este 25 Mai 2014
 • In aceasta pagina gasiti toate informatiile necesare pentru realizarea acestei directionari
 • Va stam la dispozitie in cazul in care aveti intrebari la admin@alpinet.org

Iata cateva motive pentru a alege Alpinet:

 • Alpinet este un proiect non-profit fondat in 1999, iar prin www.alpinet.org am dovedit ce putem face cu putine resurse si cu multa pasiune.
 • Toate informatiile colectate sau generate de Alpinet sunt disponibile public, in mod gratuit.
 • Chiar daca numarul efectiv de oameni implicati in proiect este mic (sub 20), comunitatea Alpinet este numeroasa: peste 25,000 utilizatori cu conturi active pe alpinet.org, si aproape 2,000 de persoane in cadrul listelor de discutii nemoderate.
 • Toate costurile Alpinet pana in prezent au fost acoperite din surse proprii, in principal prin vanzarea de publicitate online pe www.alpinet.org
 • In ciuda bugetului redus am reusit sa sustinem financiar mai multe initiative de-a lungul timpului (revista Invitatie in Carpati www.iic.ro, Concursul National de Fotografie pentru Tineret "Fotogeografica" www.fotogeografica.ro, Zilele Muntelui la Cluj-Napoca www.zilele-muntelui.ro  etc.)
 • Prin cooptarea de noi surse de finantare (inclusiv acest 2%) speram sa putem derula si alte proiecte utile iubitorilor Muntelui din Romania (pentru a da cateva exemple: dezvoltarea portalului Alpinet.org si a revistei Invitatie in Carpati, imbunatatirea colectiei de date GPS si a sectiunii de harti montane, sprijinirea evenimentelor din domeniu etc.)
 • Prin cooptarea de noi surse de finantare vom putea sa ne bazam nu numai pe munca voluntara neretribuita, ci si prin angajarea de persoane specializate in anumite domenii de activitate, pentru a oferi publicului informatii cat mai utile si coerente la un nivel calitativ ridicat

Cum puteti directiona doi la sută din impozit către Alpinet:

 • Daca sunteti salariat, descarcati Cererea privind destinatia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual (formularul 230), apoi tipariti, completati si semnati formularul.

 • Daca aveti (si) venituri din alte surse (profesii libere - medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosintei bunurilor - chirii, drepturi de autor, etc.), aveti obligatia legală să depuneti la administratia financiară o declaratie privind veniturile dvs. Pe aceeasi declaratie puteti indica si directionarea a 2% din impozitul dvs. către Alpinet. Pentru aceasta descărcati Declaratia speciala privind veniturile realizate (formularul 200), apoi tipariti, completati si semnati formularul.

 • Va rugam sa trimiteti formularele completate si semnate la administratia financiară de care apartineti până la data de 25 mai 2014. Puteti trimite formularele prin postă, cu scrisoare recomandată, sau să le depuneti personal la registratura administratiei financiare.
Important: Nu este necesar să indicati suma directionata, această sumă va fi calculată automat de către organul fiscal. Anul trecut in declaratie este 2013 deoarece se refera la impozitul pe venit din 2013.

Formularele de mai sus sunt precompletate cu datele care indică directionarea catre Alpinet a sumei de 2% din impozitul platit de dvs. Daca aveti deja un formular completat folositi datele de mai jos:
 • Denumire entitate nonprofit: Asociatia Turism Montan Alpinet
 • Cod de identitate fiscala: 23779733
 • Cont bancar IBAN: RO12CECEB40043RON2029345

Ministerul de finante nu informeaza asociatiile non profit asupra identitatii donatorilor, insa puteti sa ne anuntati donatia la adresa urmatoare 2lasuta@alpinet.org. Multumim!

Bannere "2% pentru Alpinet"

Puteti folosi bannerele urmatoare in orice site web pentru a populariza redirectarea a 2% din impozitul pe profit catre Alpinet:

Adrese Administratii Financiare

Pe situl Ministerului de Finante gasiti adresele administratiilor financiare locale (puteti trimite prin postă, cu scrisoare recomandată, formularele si declaratiile de venit, numai la administratia din orasul / sectorul în care aveti oficial domiciliul).