Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Noi despre noi

Bookmark and Share

      Ce înseamnă Alpinet-ul? Cum a apărut? Cum puteţi ajuta? Iată doar câteva dintre întrebările la care veţi găsi răspuns în rândurile următoare...

      1. Ce este Alpinet-ul?
Nouă ne place de fapt să numim ceea ce vedeţi şi puteţi găsi pe acest site ca "Proiectul Alpinet". Acesta a pornit de la ideea de a reuni, într-o formă unitară şi compactă, cât mai multe resurse legate de munţi, de Carpaţii româneşti în special. "Proiectul Alpinet" cuprinde practic, într-o ordine cronologică a apariţiei în "scena virtuală", e-zine-ul "Invitaţie în Carpaţi", o listă de discuţii pe teme montane, un canal de chat şi aceste pagini web.

      2. Cum a apărut Alpinet-ul?
Grig a lansat, în 1997, "Invitaţia în Carpaţi". După ceva mai mult de un an, în urma unei discuţii cu prietenul virtual Radu, un alt iubitor de natură, a apărut lista de discuţii alpine.t. După ceva timp (şi o puternică îmbogăţire a listei cu noi membri, care, alternativ, mai şi discutau pe un canal de chat), pe la sfârşitul lui 1999, Iskander a venit cu ideea (şi resursele) realizării site-ului www.alpinet.org.

Iată cum arăta un al doilea mesaj pe această temă trimis de Iskander pe lista alpinet.t:

1. ISP-ul la care lucrez a cumparat o gramada de adrese iar acum doreshte sa achizitzioneze nume de domenii, ca sa nu ramana cu ele numerice. De aceea mi s-a propus sa fac o lista (ex. www.bancuri.ro, www.broodwars.ro, etc.). Vor exista shi servere de irc, battlenet, etc,etc. Pentru fiecare propunere rebuie sa fac o fundamentare, ca nu dau ashtia bani pe degeaba. In acest sens m-am gandit la un domeniu de genul www.alpinet.org, dar se poate modifica numele, in mod evident. Problema este ca trebuie sa ii explic omului care decide ca treaba este serioasa shi ca acest site va prezenta un interes relativ mare pentru "surferi".

2. In cazul in care primesc suficiente reactzii pozitive la aceasta initziativa, pot sa arat paginile respectivilor, ca sa ishi faca omul o parere despre cam ce shi cum va fi pe acel site. De exemplu pot sa ii arat paginile lyceum, cele ale unor listashi, revista binecunoscuta, etc. Fara acest lucru nici nu are sens sa mai mishc ceva.

3. Pe respectivul domeniu o sa fim shefi "absolutzi", in sensul ca se poate crea orice facilitate posibila pe net, de la conturi de ftp, liste de mail pana la baze de date. Munca prestata o sa fie de asemenea pe gratis.

4. In ceea ce priveshte securitatea datelor de pe acest site, ea va fi garantata de.. subsemnatul:-)) In principal va fi un HDD de 8.4 care va fi dedicat acestei chestiuni, chiar daca la inceput o sa fie pe altceva. Deci in cel mai rau caz paginile nu o sa fie disponibile pentru durate mici, in care mai crapa compu, crapa fibra optika, etc,etc. In nici un caz nu vor fi shterse sau sa se intample ce s-a intamplat la IMA, cu home.ro, unde respectivii au tratat lumea cu siktir. Oricum chiar daca minunea asta se intampla, nu o sa aiba acces tot omu sa ishi puna paginile aici, ci va fi cat de cat o selectzie..subiectiva:-))

5. Aspectul comercial al paginii... este probabil ca ISP-ul o sa vrea un link catre el pe pagina, eventual un banner. In rest nu cred sa existe impedimente in a coopta altzi sponsori. Oricum treaba asta trebuie sa o discut cu personalul "calificat". Oricum ar fi tot o sa fie mai bine decat la geocities sau xoom unde te sufoca aia cu ferestre shi bannere.

6. M-am referit la "colaborare" ca fiind o munca colectiva impreuna cu oameni care nu se sfiesc sa puna osu' shi timpul liber la bataie pentru asha ceva. De asemenea NU ma geandeam ca acest domeniu sa fie un mirror pentru paginile listashilor, decat in masura in care vor dori sa puna pagina lor pe langa ce va fi facut acolo. Deci doresc o oarecare personalitate a site-ului, cat de cat profesionala, nu o adunatura pestritza de pagini frumoase. Sa fie clar ca nu fac asta ca sa ies eu in fatza shi in nici un caz pentru ca am timp liber cu care nu am ce sa fac, sau am ceva de cashtigat dpdv material...

7. Treaba asta fiind "cat de cat" serioasa :-)) trebuie ca acei care vor sa se bage in asha ceva sa imi dea mesaje pe private sa ne intzelegem ce shi cum, ca sa pot pistona pentru domeniu. Shi sa nu uite ca va fi ceva de lucru! In principal vom avea shi scule performante (gen scanner, foto digital, etc), iar compurile de aici sunt superperformante. Chit ca sunt din Bucureshti sau din alta parte ne vom itzelege foarte bine (sper).

8. Chiar daca nu o sa primesc aceste reactzii o sa incerc sa iau un domeniu de gen alpinet.*.ro, dar asta numai in caz de eshek total al primei variante. Oricum ce am zis pana acum nu este o promisiune, ci o posibilitate care ni se ofera shi ar fi pacat sa nu incercam sa facem ceva.

De aici, lucrurile au evoluat până la stadiul pe care-l puteţi vedea.

      3. Cum ne puteţi ajuta?
Fiecare vizită a dumneavoastră înseamnă ceva pentru noi. Puteţi contribui la dezvoltarea acestor pagini cu fotografii, jurnale, descrieri de trasee, informaţii.

Şi nu uitaţi, ne puteţi oricând contacta la admin@alpinet.org!