Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Arhiva articolelor Alpinet

Bookmark and Share

 1-10 din 94
  > [11-20] [21-30] [31-40] >>
Articol
Clubul Transmont Fagaras - Bilantul dupa 10 ani de activitate
de Cristina Dumitru
publicat Marţi, 2 Nov 2010
Cine-a cunoscut Fagarasul, mai mult sau mai putin, si a trecut si pe la cabana Turnuri, s-ar putea sa il cunoasca si pe domnul Mercurean. Clubul de turism montan si ecologie TRANSMONT FAGARAS, al carui presedinte este, a ajuns la un deceniu de viata. Si cum orice aniversare este, de obicei, si prilej de luari aminte si propuneri de noi obiective, lectura randurilor de mai jos ne ofera o trecere in revista a ceea a fost si repere pentru ceea ce va fi si (De ce nu?) un mic ghid de bune practici, in acest domeniu. La multi ani, Transmont Fagaras! Spor la treburi! Efecte maxime si durabile! Clubul de Turism si Ecologie Transmont Fagaras (asociatie non-guvernamentala) Sediul: 505200 Fagaras, str. Republicii nr. 6, jud. Brasov Contact: telefon - 0268/216839, 0723/177903, adresa de mail - trans_mont@yahoo.com, site - www.transmont.ro Programul intalnirilor din timpul saptamanii – altele decat actiunile (la care participa, de obicei, membrii clubului si elevi de la colegiile, liceele si scolile generale din municipiu) - miercuri si vineri, intre orele 18 - 21. Cont RO39BRDE 080SV05148880800, deschis la BRD – Agentia Fagaras CF 14351710 /17.12.2001 Mic istoric – Repere • Diligentele pentru obtinerea certificatului de autentificare...
La 71 de ani pe Mont Blanc
de Răzvan Voicu
publicat Miercuri, 23 Sep 2009
Performanţă şi spirit românesc!       Mont Blanc 4810m       Muntele m-a fascinat tot timpul, mi-a înzestrat curiozitatea cu hotărărea de mă întoarce în timp şi de a studia istoria neamului nostru şi nu numai. Munţii noştri mi-au arătat ce înseamnă frumuseţea şi profunzimea naturii încă funcţională în acele zone. În fiecare an am făcut creasta Făgăraşului în general de la est la vest Plaiul Foii - Turnu Roşu sau Cabana Voina - Turnu Roşu. Am făcut şi trasee mai mici cum ar fii curmătura Brătilei – Negoiu sau curmătura Brătilei - Turnu Roşu. Am făcut trasee şi în munţii Retezat, Bucegi, Apuseni, Rodnei, Piatra Craiului etc. Toate traseele ne-au fascinat şi echipa pe care am format-o s-a schimbat continuu dar şi-a păstrat nucleul format din: Răzvan Voicu, Mihai Voicu(tata), Ion Mihăilă(unchiul), un camarad adevărat Boldu Daniel.   Pe lângă frumuseţea mirifică a locurilor şi antrenamentul ce ţi-l oferă traseul, noi, în fiecare an am pus drapelul nostru naţional pe vârfurile cele mai înalte de la noi din ţară: Vf. Moldoveanu 2544m, Vf. Negoiu 2533m şi Vf. Viştea Mare 2527m. Pe drapelul naţional nu de puţine ori a fost imprimată stema Romaniei sau stindardul de lupta dacic. De ce toate acestea? Pentru că România merită să trăiască şi din păcate...
Scurta privire... dincolo de usa.
de Grigore Sârbu
publicat Miercuri, 12 Dec 2007
coperta 1 O scurta privire... dincolo de usa. Asa cum le povesteam colegilor de pe lista de discutii [alpinet2k], am tras cu ochiul dupa draperia care inca acopera www.dincolodeusa.ro Ce am vazut acolo? La inceput mi-a atras atentia un biletel. Citeva cuvinte-urari in limba italiana, ceva cu " missione impossibile " si " grandi successi ", plus o semnatura: Walter Bonatti . Acel Walter Bonatti . Cu care m-am mai intilnit apoi. Mergind mai departe am dat de zapada. Si de frig. Prin zapada am gasit tot felul de piese de echipament si accesorii. Am luat citeva lectii de mers cu schiurile, numai bine ca sa-l pot asculta pe domnul Dinu Mititeanu povestind istorii cu si despre cabanele si cabanierii de linga lacul Bilea. Continuarea, insa, mi-a taiat rasuflarea. Intre virfuri...
Concurs Ecco @ Alpinet
de ady beleanu
publicat Marţi, 11 Dec 2007
Producatorul brandului Ecco, va invita la concurs. Poti câştiga o pereche de bocanci Ecco, raspunzand corect la intrebarile concursului.
Concurs Novet @ Alpinet
de ady beleanu
publicat Marţi, 11 Dec 2007
Producatorul brandului HANNAH, impreuna cu importatorul pentru romania NOVET RO va invita la un concurs pe perioada mai multor luni. Poti câştiga produse marca HANNAH raspunzând corect la întrebările concursului.
Concurs Protest @ Alpinet
de ady beleanu
publicat Duminică, 9 Dec 2007
Începând cu aceasta lună, Protest (http://www.protestboardwear.com/) vine în întâmpinarea snowboarderilor si iubitorilor de sport extrem cu oferte exceptionale.
Participă la concursul PROTEST şi câştigi ce geaca Protest vrei !!!

Concursul va rula pe o perioada de aproximativ 2 luni, cu etape a câte 2 săptămâni.


Semnal editorial
de Grigore Sârbu
publicat Marţi, 4 Dec 2007
Proaspat iesita din tipografie, o carte-ghid de drumetie prin Maramures. Sau, altfel spus, un indemn de a strabate cu rucsacul in spate poteci mai putin umblate din Rodna, Maramures, Gutâi, Tibles, Lapus. Contine descrieri amanuntite a 37 de trasee inedite, grupate pe zone (zona Baia Mare, Maramuresul istoric, Tara Lapusului, Tara Chioarului, Tara Codrului). Cu multe detalii si abundenta de informatii necesare unei orientari corecte in teren. O suta de pagini de text dens, pigmentat cu numeroase fotografii. Autorul descrierilor si al fotografiilor: Petru Lucian Goja
Concurs Hagan @ Alpinet
de ady beleanu
publicat Luni, 3 Dec 2007
Producatorul austriac de schiuri HAGAN impreuna cu importatorul pentru romania EXPLORER SIBIU va invita la un concurs cu durata de o luna. Premiul pus in joc este o pereche de schiuri de tura HAGAN.
Concurs Northland @ Alpinet - Câştigă o geacă Northland, la alegere !!!
de ady beleanu
publicat Marţi, 27 Nov 2007
Începând cu aceasta lună, Northland (http://www.northland-pro.com/) vine în întâmpinarea snowboarderilor şi iubitorilor de sport extrem cu oferte exceptionale.
Participă la concursul Northland şi câştigi o geaca Northland la alegere !!!

Concursul va rula pe o perioadă de aproximativ 2 luni, cu etape a câte 2 săptămâni.


Concurs Mormota - Masters @ Alpinet
de ady beleanu
publicat Vineri, 23 Nov 2007
Producătorul italian de bete telescopice de trekking/ ski de tura MASTERS şi magazinul online MormotaLand vă invită la concurs pe durata mai multor luni.
Produsele MASTERS ţintesc segmentul de persoane care preţuiesc calitatea, care înţeleg importanţa acesteia în condiţii de utilizare, nu de puţine ori, extreme. Mormotaland este printre primii, daca nu chiar primul magazin virtual de echipamente de munte, înfiinţat pe piaţa română, ce comercializează pe internet echipamente de munte şi camping.
Vă invităm să vizitaţi magazinul nostru online: www.mormota.ro unde puteţi găsi gama completă de produse MASTERS
Arhiva Alpinet
 1-10 din 94
  > [11-20] [21-30] [31-40] >>

  Caută: in